Speta privind constatarea unor clauze abuzive intr-un contract de credit bancar.

Desi initial instanta de fond, Judecatoria […] a respins cererea de chemare in judecata privind constatarea caracterului abuziv al unor clauze contractuale inserate in contractul de credit, instanta de control judiciar a schimbat in tot sentinta apelata, admitind apelul formulat constatand existenta unor clauze abuzive si dispunand restituirea unor sume de bani apreciabile raportat la valoarea creditului acordat.

„Admite apelul formulat de apelantul […] Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că:

Admite acţiunea.

Constată caracterul abuziv al dispoziţiilor art. 5 din contractul de credit bancar pentru persoane fizice nr …, teza finala, cf. careia „după aceasta dată dobanda curenta este formata din dobanda de referinţa variabila care se afisează la sediile… la care se adaugă 1.50”.

Constată caracterul abuziv al clauzei cuprinse de art 9. Lit. a din contract privind comisionul de acordare credit şi al clauzei cuprinse la art. 9 lit. b privind comisionul de administrare.

Constată caracterul abuziv al clauzei cuprinse la art. 8.4 din condiţiile generale de creditare cu privire la declararea scadenţei anticipate a creditului dacă valoarea garanţiilor constituite a devenit neacoperitoare.

Constată nulitatea absolută a acestor clauze.

Obliga parata să restituie reclamantului sumele de bani achitate în temeiul clauzelor declarate abuzive şi a dobanzilor legale aferente de la data achitarii fiecarei sume şi pana la data restituirii astfel cum au fost stabilite prin raportul de expertiză efectuat în cauza, respectiv: 3.832,67 euro comision de administrare, 1300 euro comision de acordare credit, 33.377,07 euro diferenţă de dobanda şi dobanzile legale aferente acestor sume respectiv 689,09 lei dobanda aferenta sumelor reţinute cu titlu de comision şi 35.187,65 lei dobanda aferentă sumelor achitate in plus cu titlu de dobanda.”

Pentru alte detalii privind formularea unor actiuni in instanta pentru constatarea caracterului abuziv a unor clauze inserate in contractele de credit si reprezentare juridica va rugam sa ne contactati.

Pentru consultanță și reprezentare juridică vă rugăm să ne contactați la 0740223714 sau ne puteți scrie la adresa tanase.avocat@gmail.com

Avocat
Tănase George Adrian

Distribuie:

Alte articole:

Ai o opinie ?

Call Now Button