Conducerea sub influența alcoolului sau sub influenţa unor substanţe psihoactive

Conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau sub influenţa unor substanţe psihoactive, reprezintă o problemă gravă care pune în pericol siguranța tuturor participanților la trafic, avand consecințele penale serioase.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, sau se afla sub influenţa unor substanţe psihoactive, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Pentru stabilirii alcoolemiei, conducătorilor de autovehicule li se recoltează obligatoriu, probe biologice (prezentarea conducatorului auto la o unitate spitaliceasca pentru recoltarea unor monstre de sange), atunci când;

– rezultatul testării preliminare arată o concentrație mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în

aerul expirat;

– in eveniment este implicat un vehicul care transporta mărfuri sau produse periculoase;

– rezultatul testării preliminare indică prezența în organism a substanțelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare.

În cazuri deosebit de grave, în care conducerea sub influența alcoolului sau sub influenţa unor substanţe psihoactive au condus la vătămări corporale grave sau deces, pedeapsa poate sa ajunga până la 15 ani de închisoare.

Responsabilitatea personală este esențiala în asigurarea siguranței rutiere și evitarea consecințelor tragice ale conducere sub influența alcoolului sau sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Pentru consultanță și reprezentare juridică vă rugăm să ne contactați la 0740223714 sau ne puteți scrie la adresa tanase.avocat@gmail.com

Avocat
Tănase George Adrian

Distribuie:

Alte articole:

PENSII. Valorificarea veniturilor brute.

     In decursul desfasurarii activitatii majoritatea persoanelor au beneficiat si de alte venituri decat cele inscrise in carnetul de munca. Aceste venituri sunt inscrise in adeverintele eliberate de fostii angajatori fie sub denumirea de venituri/salarii brute fie sunt defalcate pe componente ce au diverse denumiri (sporuri, prime, indemnizatii, stimulente, etc).

Detalii »

Dreptul la PENSIE – Revizuirea pensiei

Dreptul la PENSIE – Revizuirea pensiei in situatia unei decizii de pensionare sau recalculare a pensiei definitiva.     Deciziile privind acordarea pensiei sau de recalculare a pensiei pot fi contestate in termen de 45 zile de la data primirii la instanta de judecata de la domiciliul pensionarului. Decizia de pensionare necontestata

Detalii »
Call Now Button